نام پروژه: برج فناوری طرشت
سال طراحی: 1400
کاربری پروژه: مرکز نوآوری
طراح: بهنام میرانیان
تیم طراحی: احمدرضا خداکرم، مونا خدايي، الهه باراني، مهسا مسعودي، منا افروغ
تولید محتوا: آرزو شاگلدی، رضا اسکویی
گرافیک: آرزو شاگلدی
عکاس: آرزو شاگلدی، محمد کشوری
مدير پروژه: سينا رجايي
سرپرست کارگاه: علي منازاده
نظارت: اميد ولدي
تيم اجرا ابنيه: مسعود مطوري،بهنام يوسفي
اجرا تاسيسات مکانيک: حميد فتح الهي
اجرا تاسيسات برق: رضا عزيزي
محل پروژه: تهران، طرشت
وضعیت پروژه: اتمام یافته
به واسطه نفوذ فناوری بسیاری از اصول و ساختارهای اجتماعی بشر تغییر یافته است و این تغییرات طی سالها اخیر بنیادیتر شده است. در گذشته شهرها و روستاها حول محور چشمهها و رودخانهها شکل میگرفتند و اکنون مدنیت مبتنی بر فناوری در اطراف دانشگاهها در حال توسعه است.
گسترش تعداد و حوزه فعالیت استارتآپها به عنوان عامل اصلی ایجاد تحول و نوآوری در کسب و کارهای سنتی در طول سالهای اخیر زندگی فردی و اجتماعی ما را بیش از گذشته دگرگون کرده است و ارایه کالا و خدمات با سهولت بیشتری به مصرف کنندگان انجام میشود. از سوی دیگر توسعه فعالیت استارتآپها موجب تغییر و تحول در سایر حوزههای مرتبط با هر کسب و کاری مانند نیروی انسانی، فرهنگ سازمانی و زیر ساختها و فضاهای کاری شده است. تحقیقات نشان داده است که خلاقیت و نوآوری در فضاهایی که اعضای تیم شرایط ارتباط و تعامل سازندهتری با یکدیگر دارند بهتر بروز مینماید. از سوی دیگر طراحی فضا خود میتواند به عنوان یک عامل اصلی در تقویت بروز خلاقیت افراد باشد.
هر کسب و کار نوآورانه بنا به حوزه فعالیت و اهداف خود نیازمند ویژگیهای محیطی خاصی است. ولی ویژگیهای که عموماً مورد نیاز استارتآپها و کسب و کارهای مبتنی بر نوآوری است شامل فضاهای کاری باز، بهرهگیری از نور طبیعی، استفاده مناسب از قابلیت تحریک رنگها و ... میباشد.
برج فناوری طرشت با عرصه 3600 مترمربع، 27000 مترمربع مساحت زیر بنا و در 15 طبقه به عنوان بزرگترین زیر ساخت فناوری و محل اجتماع شرکتهای دانشبنیان و استارتآپها در ناحیه نوآوری شریف است که در شمال دانشگاه صنعتی شریف ایجاد شد.
ملاحظات معماری و بصری در طراحی محوطه، فضاهای داخلی و نمای این برج متناسب با نوع کاربریهای در نظر گرفته شده و در یک حال با حفظ یکپارچگی و هارمونی کل پروژه مدنظر بوده است.
نمای این پروژه از المانهای مختلفی تشکیل شده است که یک رابطه هندسی و الگوریتموار در طراحی آن مورد استفاده قرار گرفته است. همچنین در طراحی فضاهای داخلی و رنگآمیزی آنها ارتباط موضوعی با فعالیتهای فناورانه و نوآورانه برقرار شده است به طوری که محیط ترویج کننده ایده "نوآوری در خلق نوآوری" باشد. همچنین با توجه به اهمیت برقراری ارتباطات افراد با یکدیگر و نقش آن در بروز خلاقیت یک چهارم فضاهای زیر بنای این پروژه به فضاهای عمومی و مشاعات، با کاربری اتاق جلسات، کافه، فضاهای گردهمآیی، جلسات غیررسمی و استراحت در اختصاص داده شد.